Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Sonja & Max: ruzie gegarandeerd | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

08:25 De ochtendprocedure is in relatieve rust verlopen, zij het dan dat Tom pas om 08:00 uur beneden was. Sonja gaat ‘m naar school brengen, ik ga me aan m’n ondernemingsplan wijden. Meer specifiek: op zoek naar wat assurantie-adviseurs.

10:45 Sonja heeft om 11:00 uur een afspraak bij een uitzendbureau. Ze gaat nat worden—het is vanochtend beginnen te regenen en het ziet er niet naar uit dat daar op korte termijn iets aan verandert. Eindelijk even rust, want ze heeft zo’n beetje de hele ochtend ruzie gemaakt met Max.

12:00 Bedtijd voor Max.

12:45 Sonja is weer terug, en behoorlijk nat. Vervolgens wordt ze weer eens kwaad als ze ziet dat Max een pagina uit haar schrijfblok heeft getrokken. Geheel in overeenstemming met haar Duitse achtergrond vindt ze dat hij maar moet leren om er af te blijven. Nederlandse ouders zouden zich gewoon realiseren dat ze hun spullen op moeten ruimen, maar dat besef ontbreekt bij Sonja.

13:45 Opmerking van Sonja: “Daar is een Maxje wakker”. Oftewel, van mij wordt nu dus verwacht dat ik mijn werk onderbreek en Max uit bed ga halen.

14:15 Tijd om even op stap te gaan. Eerst even naar het postkantoor en dan Tom ophalen. Gelukkig is het een kwartiertje geleden opgehouden met regenen.

14:50 Tom is bij een vriendje spelen en wordt nog thuisgebracht ook. Ideaal, al zeg ik het zelf.

15:10 Dat uitstapje was goed getimed: het is weer gaan regenen…

17:30 Sonja verkondigt dat het toch wel tijd is om eten te gaan koken. De vertaling: “Jeroen, laat je werk liggen en ga eten koken, want mijn e-mail is belangrijker”. Vandaag op het menu: kippenbouten, spruitjes en aardappelen. Niks bijzonders dus.

19:30 Tom is tien minuten geleden naar boven gestuurd om z’n tanden te gaan poetsen, Sonja gaat er nu achteraan, en deelt nog even mede dat ze nog even een badje zal laten inlopen voor Max. Hetgeen dus betekent dat zij alleen maar Tom even voor gaat lezen en ik Max in bad moet doen.

19:40 Als ik met Max naar boven ga blijkt het bad nog niet gereed te zijn. Typisch…

20:00 Max krijgt nog even z’n flesje, wat mij betreft kan hij daarna naar bed maar Sonja wil ‘m weer op schoot hebben. Nu wel ja, nu al het werk gedaan is. En nu maar afwachten op het verborgen bevel om ‘m naar bed te brengen. Ik zie het volgende probleem al aankomen: Max die niet rond bedtijd naar bed wil omdat hij gewend is bij Sonja op schoot in slaap te vallen.

Ik ga weer aan het werk, afgaande op de toon van Sonja’s commentaar is ze het daar niet mee eens, kennelijk wordt van mij verwacht dat ik de hele avond voor de TV ga hangen. Ja, doe ik ook nog wel een keer, zodra ik anders niks te doen heb. Wat nog wel eens een jaartje of tig zou kunnen duren. Alleen om 21:30 uur Herman helpt, en voor de rest kan die TV me niet boeien.

23:00 Bedtijd. Sonja was een kwartier geleden al aanstalten aan het maken om naar bed te gaan, maar intussen staat ze nog steeds naast haar stoel TV te kijken. Ik ga alvast richting bed, Sonja zie ik dan ergens in het komende uur of zo wel een keer verschijnen. Als ik tegen die tijd tenminste niet al in slaap gevallen ben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder