Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Torchwood | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

07:25 Voor de afwisseling ben ik eens een keer vóór 07:30 uur uit bed. De kids liggen nog in bed, Max is wakker, Sonja is zelfs al uit bed al heb ik geen idee wat ze aan het doen is.

07:40 Sonja dumpt Max beneden en verdwijnt weer snel naar boven. Kennelijk is het zo belangrijk dat ze zelfs niet de moeite wil doen om Max even z’n papfles in handen te geven, dus onderbreek ik het ontbijt maken om het zelf maar weer te doen.

08:05 Het gesodemieter met en van Tom begint weer. Hij is nu pas beneden, hoewel hij een half uur geleden al gewekt is. Hij wil z’n boterham niet opeten omdat er geen chocola op zit maar leverworst. Sonja is intussen een papfles voor ‘m aan het maken, al vind ik dat hij eerst maar z’n boterham op moet eten. Gelukkig voor Tom is mijn vaderlijk gezag intussen dermate ondermijnd dat mijn mening toch niet telt…

08:15 Tom zou nu eigenlijk moeten vertrekken, maar is nog lang niet klaar met z’n ontbijt. Wel roept hij dat hij met z’n moeder een boterham heeft geruild. Nou heeft die ook leverworst op d’r brood, zij het een andere, dus per saldo schiet hij er niks mee op, maar het demonstreert weer eens dat ik met m’n vorige alinea gelijk had: ik heb totaal geen gezag in dit huishouden. Ik ga intussen maar afwassen, dat scheelt me dan straks weer een hoop ergernis als Sonja afwast, daarmee een hoop water en energie verspilt, en vervolgens halverwege ophoudt en de rest van het werk voor mij laat liggen.

De oppervlakten van aanrecht en koelkast beginnen intussen weer langzaamaan vol te raken. Op de koelkast: een bak snoep, een bak bestek, een aangebroken zak chips, fietssleutels, wat fruit en wat verpakte koek. Op het aanrecht: een kapot bierglas, een leeg Olvarit-potje en een netje mandarijnen. Da’s de ene kant van het aanrecht. Aan de andere kant is nog niks veranderd: pasta, twee blikken en een pot appelmoes.

08:30 De afwas is gedaan, Sonja en Tom vertrekken nu pas. Tom blijkt z’n boterham weliswaar geruild te hebben maar heeft het vervangende exemplaar ook niet opgegeten; verder dan twee happen is hij zo te zien niet gekomen. Max gaat in de box, eigenlijk zou hij gewoon rond moeten kunnen kruipen en lopen maar aangezien Sonja d’r spullen weer eens niet opgeruimd heeft (papierwinkel op de bank, Duvelglas op tafel) kan ik ‘m niet loslaten in de woonkamer.

11:50 Tijd om Tom op te gaan halen. Sonja geeft nog even gauw geld mee om bij de reformwinkel twee lollies te kopen, eentje voor Max en eentje voor Tom. Het is kennelijk nog steeds niet tot haar doorgedrongen dat we een inkomen van € 0,00 hebben en we ons dergelijke uitgaven dus niet kunnen permitteren.

12:05 Tom is weer eens z’n gebruikelijke opstandige zelf. Vanmiddag zou hij eigenlijk met Sonja eerst naar de bibliotheek gaan en daarna even naar de JeugdZorg voor een klein onderzoekje, maar hij wil dat allemaal niet. Dat wordt dus ook geen lolly.

12:15 Nou had ik eigenlijk gehoopt dat Sonja alvast lunch had gemaakt terwijl ik Tom op ging halen, maar helaas. Geen idee wat ze in de tussentijd gedaan heeft, maar in elk geval geen lunch maken. Nee, daar gaat ze nu pas aan beginnen.

13:00 Sonja gaat Max naar bed brengen. Zelf ga ik meteen mezelf en m’n laptop naar boven verhuizen, dan kan ik misschien nog een paar uurtjes in alle rust werken.

13:20 M’n plannen worden weer eens gedwarsboomd. Sonja blijft wel erg lang weg, een ‘ping’ leert dat ze boven weer achter de computer is gaan zitten. Uiteraard weer zonder iets te zeggen. En dus ben ik weer veroordeeld tot beneden zitten in het lawaai van de TV.

13:45 Ik ga maar naar bed. Sonja zit nog steeds boven en Tom zit nog steeds vastgeplakt aan de TV, ik kan nu toch niet werken.

14:20 Geheel tegen de verwachting in herinnert Sonja zich zowaar dat ze een afspraak heeft bij JeugdZorg. Over tien minuten. Waardoor ze weer eens niet op tijd zal zijn. Door het lawaai dat Tom beneden staat te maken wordt Max ook wakker. Kortom, gedaan met m’n rust want Sonja gaat Max niet meenemen. Wat zal ik blij zijn als ik hier weg ben…

14:50 Max is het luidkeels ergens niet mee eens. De lunch hebben we al achter de rug, zou Sonja Max soms overgeslagen hebben? In de keuken zijn geen sporen zichtbaar die er op wijzen dat Max z’n eten al gehad heeft, en het is niet aannemelijk dat Sonja opeens geleerd heeft om op te ruimen, dus is de conclusie eenvoudig: hij heeft honger! Altijd weer verhelderend om te zien waar Sonja’s prioriteiten liggen. Ik zal die arme knul eerst maar eens te eten geven dan.

15:30 Sonja en Tom zijn terug, en gaan zo meteen weer op stap, kijken of we Tom op judo kunnen krijgen. Max wordt weer bij mij achtergelaten.

17:30 Ze zijn weer terug, Tom is zowaar enthousiast, dus gaan we maar eens beginnen met drie maanden judo en dan zien we wel weer verder. Sonja kookt vandaag, op het menu staat tagliatella.

19:00 Tom en Max gaan vandaag gezamenlijk in bad. Leuke klus voor Sonja.

19:20 Max is terug, hij krijgt van mij nog z’n fles melk en dan kan hij z’n bed in.

19:30 Electriciteit kost blijkbaar niks. Als ik Max naar boven breng is Sonja op zolder bezig om Tom in bed te stoppen, en heeft ze dus geen bezigheden een verdieping lager. Desalniettemin worden Max en ik omgeven door een zee van licht: in de badkamer, mijn werkkamer, de kamer van Max en op de overloop brandt het licht.

20:20 Na zo’n dag kan ik het niet meer opbrengen om nog aan het werk te gaan, dus ga ik maar eens iets doen wat ik de afgelopen drie maanden niet meer gedaan heb: verder gaan met Need for Speed: Most Wanted. Tot 22:00 uur, want dan begint op BBC2 de eerste aflevering van Torchwood, een spin-off van Doctor Who. En daarna gaan ze meteen verder met aflevering twee. Twee afleveringen, en ook nog eens zonder reclameblokken. Dat betekent alleen wel dat ik m’n bierconsumptie goed moet timen… :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder