Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Da’s lekker makkelijk… | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

09:40 Ik ben al lang wakker, maar ga nu toch maar eens opstaan. Ik begin langzaamaan weer honger te krijgen, na zo’n dag als gisteren.

09:50 Sonja ligt op de bank en is net als Tom haar TV-verslaving weer aan het uitleven. Voor m’n ontbijt mag ik zelf zorgen, alleen sla ik de koffie (die er toch al niet is) nog maar een dagje over. Gisteren heb ik niks kunnen doen, dus zal ik me vandaag maar boven gaan installeren en zien dat ik flink wat werk gedaan krijg.

10:20 Sonja deelt mede dat ze zich niet lekker voelt en naar bed gaat. Aha. Typisch. Als ik strontziek ben moet ik me maar zien te redden en blijft ze zelf lekker bij haar baas zitten, maar als ze zelf ziek is verstopt ze zich de hele dag in bed en moet iemand anders maar zorgen voor het huishouden en de kinderen. En m’n eigen werk schiet er weer bij in. Oh ja, en toen ze naar bed verdween kwam er nog even de opmerking achteraan: “Max heeft vanochtend z’n bed ondergespuwd, dat moet nog verschoond worden”. Dus tijd om op de bank naar de TV gaan liggen staren heeft ze wel, maar even de rotzooi opruimen is weer eens teveel gevraagd…

Kortom, ik mag me nu eerst weer met de was bezig gaan houden. Schone was van de lijn halen, gewassen spul ophangen, en een verse machine opzetten.

Lekker makkelijk, zo’n Sonja-leventje. Dat wordt nog afzien voor Sonja als ik hier eenmaal weg ben. Wel een beetje zielig, trouwens: ze denkt nog steeds dat al die opmerkingen over echtscheiding maar grapjes zijn, ze zit nog altijd zo vast in haar fantasiewereldje dat het nog steeds niet tot haar is doorgedrongen dat ze binnenkort een alleenstaande moeder zal zijn.

12:00 De eerste ronde was is klaar, ophangen en de volgende machine opzetten.

12:25 Bedtijd voor Max. Terwijl ik ‘m aan uitkleden ben zie ik dat Sonja nog altijd haar gebruikelijke gemakzuchtige zelf is: vanochtend heeft ze Max een schone luier gegeven, maar de vuile luier ligt als zoals altijd weer op de luieremmer in plaats van in de luieremmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder