Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Meditatie | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

01:15 Eigenlijk had ik gisteravond verder willen spelen, maar dat is er niet meer van gekomen. In plaats daarvan heb ik na Doctor Who eerst Lethal Weapon 2 zitten kijken (minus de eerste twintig minuten, maar gelukkig maakt dat voor dit soort films toch niks uit) en daarna The Last Samurai. Helemaal geen slechte film, al zal Hollywood wel weer de nodige “artistieke vrijheid” hebben losgelaten op de eventuele historische accuratesse. Bijverschijnsel van het kijken van een film die zich in Japan afspeelt: het herinnert me er weer aan dat ik weliswaar in het Westen woon maar ik m’n hart in Azië heb achtergelaten. Ik zou nog liever vandaag dan morgen teruggaan…

Eerst maar eens gaan slapen.

10:00 Nog niet helemaal wakker, maar Sonja en Max duiken op met ontbijt: koffie en wafels.

11:45 Sonja gaat beneden iets doen met kleren naaien, Tom zit achter de computer, en Max is weer van alles aan het uitspoken. Ik verhuis naar boven, want er moeten weer een aantal aanbiedingen voor eBay gemaakt worden.

13:00 Max laat zich met veel gekrijs en geschreeuw in bed leggen, na een kwartiertje geeft-ie het toch maar op en valt in slaap. Als de rust is weergekeerd (en ik inmiddels weer een van mijn ‘stille woedeaanvallen’ heb gehad) besluit ik maar eens iets nieuws te proberen: mediteren. In kleermakerszit op bed, ogen dicht, en proberen tot rust te komen. Zoiets gaat natuurlijk nooit meteen de eerste keer goed, maar desalniettemin voel ik me een kwartier later een stuk rustiger. Ik denk dat ik hier maar eens een gewoonte van ga maken.

14:00 Sonja komt naar boven om te vertellen dat ze even de stad in moet, naar de boekhandel. Hoewel je vanaf hier binnen tien minuten in de binnenstad kunt zijn zal het wel weer betekenen dat ze ergens rond 17:00 uur pas weer terug zal zijn. Ze kan het ook weer eens niet nalaten om erop te wijzen dat speelgoed verkopen via Internet alleen maar zinvol is tegen het einde van het jaar, en het de rest van de tijd verspilde moeite is. Oftewel, ze kan de aandrang weer eens niet weerstaan om te proberen mij zover te krijgen dat ik me volledig voor haar opoffer.

14:15 Sonja vertrekt, en intussen is Max wakker geworden. Tot zover het werk dus, want nu moet er gegeten worden en beneden kan ik toch niet werken.

14:45 Aangezien Sonja beneden niks heeft opgeruimd van d’r naaispullen zal Max in de box moeten blijven. Ik ga nog even terug naar boven om m’n weblog dan maar bij te werken. Dat valt nog niet mee, want tot twee keer toe houdt m’n laptop ermee op: te warm geworden. Een goede raad derhalve voor iedereen die een nieuwe laptop wil hebben: koop vooral geen Medion of Micromaxx (verschillende merknamen, zelfde apparaat, zelfde bedrijf). Het is B-kwaliteit, en heeft een koeling die absoluut ontoereikend is. Dat is al een probleem als je op netstroom werkt en je met een kabeltje op het netwerk zit aangesloten, maar als je de draadloze netwerkadapter wilt gebruiken moet je er eigenlijk externe koeling onder leggen, want anders houdt-ie er na een tijdje gewoon mee op. En dan sluit-ie Windows niet eerst even netjes af, nee, dan gaat gewoon van het ene op het andere moment de stroom er af. Doe mij voortaan maar een A-merk.

17:30 De tweede ronde meditatie vandaag, en deze was vreemd. Ik zat in kleermakerszit met m’n handen op m’n knieën, palm naar boven. Na een tijdje voelde het opeens alsof iemand m’n onderarmen zachtjes vasthield en naar boven bewoog. Toen ze bijna verticaal waren werden m’n handen zachtjes plat tegen elkaar gebracht waarna ze omhoog getrokken werden tot boven m’n hoofd. Daar bleven ze even, om vervolgens weer zachtjes omlaag geduwd te worden. Vervolgens begon ik langzaam te schommelen, en kwam uiteindelijk zo ver naar voren dat m’n gezicht het bed raakte. Toen weer terug recht, waarna m’n armen eerst even voor m’n borst gekruist werden en vervolgens m’n handen teruggebracht werden in hun uitgangspositie op m’n knieën. Een hele vreemde gewaarwording…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder