Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Op naar de volgende hulpverlener | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

07:00 Laat ik vanochtend eens vóór de wekker opstaan, scheelt toch weer een half uur van mijn kostbare tijd.

07:30 Tijd om de kids uit bed te gaan halen.

08:00 Tom is nog steeds niet beneden en blijkt zelfs nog in bed te liggen. Dan zit er niks anders op om ‘m maar uit bed te tillen en naast z’n bed te parkeren.

08:08 Zowaar, Tom laat zich eindelijk beneden zien.

11:00 Max heeft z’n best gedaan om me van m’n werk af te houden, maar nu is het bedtijd voor ‘m, hopelijk krijg ik nu wel wat gedaan.

11:55 De jongedame van Maatschappelijk Werk heeft zojuist weer gebeld. Ze heeft intussen m’n huisarts gesproken, maar wil nu graag dat ik even langskom op het inloopspreekuur vanmiddag om te bekijken wat ze voor me kunnen doen.

14:30 Het is alweer tijd om Tom op te gaan halen. Hopelijk kan ik ‘m met iemand laten afspreken, dan hoef ik ‘m niet mee te nemen naar m’n afspraak. Eén klein probleem: ik ga direct door en dus moet ik Tom met de auto op gaan halen, maar ik heb alleen het zitje van Max in de auto, de zitverhoger voor Tom ligt in Sonja’s auto.

14:50 Typisch. Elke dag gezanik over afspreken, en nu wil ik dat-ie dat doet en blijkt niemand daar tijd voor te hebben. Dan moet-ie maar mee.

16:00 Op naar de volgende hulpverlener. De jongedame van Maatschappelijk Werk heb ik het hele verhaal nog eens verteld, ze had voor mij zo gauw twee instellingen waar ik misschien iets aan zou hebben: Mutsaersoord in Venlo en eentje in Rosmalen waarvan ik de naam niet weet. Tijdens dat gesprek heeft ze Mutsaersoord gebeld en heb ik meteen maar even een afspraak gemaakt voor morgenmiddag. Directe opname is niet mogelijk, want de papierwinkel kan ik daar wel krijgen maar daar moet dan wel nog de handtekening van m’n huisarts op. Overmatig veel vertrouwen in Mutsaersoord heb ik niet; ik heb vooral rust en stilte nodig, maar hun aanpak schijnt vooral te draaien om bezigheidstherapie en sporten. Daar zit ik niet op te wachten, daar ben ik ook niet mee geholpen, en sportscholen en knutseluurtjes hebben we hier in Eindhoven ook wel.

Sonja’s reactie later op de middag is typerend: gezucht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder