Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Discriminatie bij woningtoewijzing | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld
Stel, je bent getrouwd, hebt kinderen, en besluit om te gaan scheiden. Dan zal of jij of je aanstaande ex moeten verhuizen. In elk geval in Eindhoven heb je dan een probleem als jij degene bent die vertrekt zonder de kinderen mee te nemen. De woningcorporaties blijken er namelijk een discrimenerend beleid op na te houden, en dus heb ik nu een gigantisch probleem.
Vanwege mijn zeer beperkte inkomen kan ik geen huisvesting krijgen in de particuliere sector (veel te duur), maar bij de sociale woningbouw kan ik ook niet terecht daar ik vertrek zonder de kinderen. Als je vertrekt en je neemt je kinderen mee, dan word je beschouwd als urgentiegeval en krijg je gegarandeerd binnen zes maanden een andere woning. Waarschijnlijk niet helemaal de woning die je hebben wilt, maar je krijgt wel een woning.
Echter, als je op je eentje vertrekt ben je om een of andere reden geen urgentiegeval en moet je maar zien waar je blijft. Je mag je wel inschrijven, geen probleem, maar vervolgens is het gewoon achteraan aansluiten, en dat betekent in Eindhoven dat je zes tot zeven jaar moet wachten. Waar je dan in de tussentijd moet wonen? Jouw probleem, niet het hunne. Trek maar bij je ouders in, of bij vrienden, of ga in een kartonnen doos op het Centraal Station wonen. Voor deze situatie, geachte lezers en lezeressen, heeft de Nederlandse taal een woord:

D I S C R I M I N A T I E

Nou meen ik me te herinneren dat onze Grondwet discriminatie verbiedt, dus heb ik een klacht ingediend bij het Adviespunt Discriminatie Zuidoost Brabant. Misschien dat die er iets aan kunnen gaan doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder