Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld
10 december 2012

 

Een vrouw mishandelde jarenlang haar nog zeer jonge kinderen onder het mom van ‘degelijke Duitse opvoeding’. Schelden, schreeuwen en slaan was aan de orde van dag want, aldus de moeder, “dat is goed voor je karakter”. Om een einde te maken aan dit geweld besloot de vader aangifte te doen tegen de moeder.

De politie was opvallend weigerachtig om aangifte op te nemen maar nam uiteindelijk toch aangifte van kindermishandeling op. Vervolgens werd de zaak zonder onderzoek geseponeerd, waarbij de politie ook nog verzuimde de man hierover te informeren. De man diende bij het Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch een klacht wegens niet-vervolging in (een zogeheten ‘Artikel 12’ procedure) .

Tijdens een hoorzitting deed de vader tegenover het Gerechtshof uitvoerig verslag over de gedragingen van de moeder. Vorige week besliste het Gerechtshof echter om toch niet alsnog tot vervolging over te gaan; de man zou onvoldoende aannemelijk hebben gemaakt dat de vrouw de kinderen mishandelde.

Daarmee heeft Justitie de weg vrijgemaakt voor vrouwen om hun kinderen ongestraft te mishandelen. De enkele verklaring van de vader is onvoldoende, zonder dagelijkse gedetailleerde rapportages (en dagelijkse meldingen bij de politie), honderden uren aan belastend videomateriaal en een forse stapel getuigenverklaringen zal een vrouwelijke dader niet vervolgd worden.

Als daarentegen een man de dader zou zijn en de vrouw de aangever zou hij opgepakt, vervolgd en veroordeeld worden. Laten we eerlijk zijn, we weten het allemaal: als een vrouw terzake mishandeling aangifte doet tegen een man wordt ze geloofd, als een man terzake mishandeling aangifte doet tegen een vrouw is hij een leugenaar tot het tegendeel bewezen is.

En zolang voor het vervoer van het bewijsmateriaal maar één vrachtwagen nodig is gaat de vrouw dan vrijuit wegens ‘gebrek aan bewijs’.

Dan weet u ook meteen waarom busladingen mannen veroordeeld worden wegens huiselijk geweld, maar vrouwen met een veroordeling wegens huiselijk geweld niet of nauwelijks te vinden zijn.

One Response to Geen vervolging voor kindermishandeling

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder