Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld
5 december 2012

 

WAARSCHUWING: Als u slachtoffer bent van de jeugdzorgindustrie kan onderstaand artikel zeer heftige emoties oproepen.

De ‘feestmaand’ december is weer begonnen. Volgens het beeld in de media de maand van gezelligheid, tijd voor elkaar, cadeautjes uitpakken en lekker eten. De maand van pepernoten, chocoladeletters, luxe kerstdiners, warme chocolademelk, oliebollen en champagne.

Maar niet voor duizenden ouders en kinderen in Nederland. Voor hen is december allerminst een ‘feestmaand’ maar de tijd van het jaar waarin ze nog eens extra hard geconfronteerd worden met het onrecht, de ellende, de pijn en het verdriet dat hen is aangedaan. De ouders en kinderen welke het slachtoffer zijn geworden van de niets en niemand ontziende jeugdzorgindustrie.

Haatdragende exen en de jeugdzorg

Ook dit jaar zullen duizenden ouders een kinderloze Sinterklaas, Kerstmis en Oud & Nieuw hebben — hetzij omdat hun kinderen door een haatdragende ex-partner bij hen weggehouden worden, hetzij doordat hun kinderen door de jeugdzorgindustrie weggeroofd zijn bij hun papa en mama.

Ook dit jaar zullen duizenden kinderen Sinterklaas, Kerstmis en Oud & Nieuw vieren met minstens één ouder te weinig — hetzij omdat ze door een haatdragende ouder bij de andere ouder worden weggehouden, hetzij doordat ze door de jeugdzorgindustrie weggeroofd zijn bij hun papa en mama.

Judasgeld

En het personeel in de jeugdzorgindustrie zelf? Voor hen is december een echte feest-maand. Dure Sinterklaas- en Kerstcadeaus (kan makkelijk met die riante salarissen), een goed gevuld Kerstpakket, dan ook nog een riante eindejaarsbonus, en als toetje het vooruitzicht op een leuke salarisverhoging per 1 januari. De jaarlijkse beloning voor het verwoesten van de levens van talloze ouders en kinderen.

Judasgeld.

Ook dit jaar zullen weer duizenden ouders en kinderen Sinterklaas, Kerstmis en Oud & Nieuw vieren (voor zover je dat nog “vieren” kunt noemen) zonder degenen met wie ze het zouden moeten vieren. Omdat de haatgevoelens van ex-partners en de bank-rekeningen van de jeugdzorgindustrie belangrijker zijn dan kinderlevens.

Een echt cadeau

Bij het Leger des Heils zag ik een inzamelingsbak staan voor schoenen. De opbrengst is onder meer bedoeld om kinderen in jeugdzorginstellingen te voorzien van Sinterklaas-cadeaus. Maar daar hoef je geen tweedehands schoenen voor in te zamelen. Daar hoef je geen kapitalen voor uit te geven aan dure cadeaus. Het enige wat je daar aan uit hoeft te geven is een paar euro aan benzine — om die kinderen terug te brengen naar hun ouders. Waar ze thuishoren.

Kerstgedachte

Moge de veroorzakers van al die ellende de straf krijgen die ze verdienen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder