Je ziet Jeremain Lens bijna nooit lachen in het veld. Zo ingetogen stoer, alsof niets en niemand hem kan raken. Zelfs bij een doelpunt acteert hij de stoïcijnse vedette. Het zijn slechts subjectieve waarnemingen. Gisteren in de catacomben van de Kuip liet Lens voor subjectiviteit echter geen ruimte en openbaarde duidelijker dan ooit hoe hij écht in elkaar steekt. Wat er in hem boven komt als hij een wedstrijd verliest en wanneer hij denkt dat hem daarin onrecht aangedaan is. Hij liep de spelerstunnel in, dacht nog even na, ging met zijn collega’s van PSV naar de kleedkamer, maar keerde uiteindelijk weer terug naar de plaats waar hij een confrontatie kon aangaan met Joris Mathijsen. Die kwam er.

Hij greep de veteraan bij diens shirt, zo’n tien centimeter onder het strottenhoofd. En liet pas, noodgedwongen, los, toen een hele kluwen spelers zich met het incident bemoeide. Duidelijk een gevalletje van voorbedachte rade.

Niks emotie, niks opwinding in een wedstrijd, niks vlaag van verstandverbijstering. Hier was in alle rust over nagedacht en uiteindelijk de conclusie getrokken dat Mathijsen geïntimideerd moest worden. Een zware straf van de KNVB is daarom op zijn plaats.

Daarnaast moeten ze zich bij PSV eens gaan afvragen waar al die verkeerde emoties vandaan komen. Erik Pieters verwondde zichzelf en vernielde eigendommen van PSV toen hij onlangs rood kreeg, Lens gedraagt zich als de eerste beste hooligan en de clubleiding stelde afgelopen week het niveau van de arbitrage ter discussie zonder daarbij ook maar de steun van één Eredivisieclub te krijgen. Ze moeten in Eindhoven maar eens met zichzelf in gesprek.

auteur: Chris van Nijnatten

Comments are closed.