OPEN AANKLACHT TEGEN MARK RUTTE

Geachte heer Rutte, beste Mark,

Eigenlijk ben ik pislink op je, ik kan nu zeggen dat je met 2 maten meet. Je trekt de buitenlandse werknemer voor. Daar kom ik zo op terug.

Wat mij en met mij vele anderen toch wel een klein beetje boos maakt is weer de jaarlijkse huurverhoging van 4%. Vorig jaar was dat ook 4%. Dan hebben we de gedwongen verkoop van woningen nog, die ook schrikbarend aan het stijgen is. De armoede grens die jij ontkent (dat doen sommige met de Holocaust ook) stijgt en stijgt, kinderen hebben honger en gaan met een lege maag naar school. Maar jij zit met je kont bij de Olympische spelen…

Wij Nederlanders (lees lammetjes) betalen voor onze ziekenfonds een eigen bijdrage van 360,– keiharde euri’s, plus de maandelijkse kosten van ruim 90,–. Mensen raken in paniek als deze eigen bijdrage in de bus valt. Volg je me nog Mark?

Wat schetst mijn verbazing, zeg maar gerust mijn bek valt open van verbazing, buitenlandse werknemers betalen slechts 69,– premie, + extra’s. In een aanvullende verzekering wordt het eigen risico vervolgens GRATIS afgekocht. Met de wettelijk toegestane collectiviteitskorting kan de premie nog iets verder worden verlaagd. Resultaat: een heel goedkope polis, waarbij toch geen enkel eigen risico geldt.

Die aanlokkelijke polissen worden aangeboden door zorgverzekeraars als Avéro, Zilveren Kruis, CZ en HollandZorg. Zij bieden de gratis afkoop van het eigen risico aan. zorgverzekeraars mogen geen klantgroepen met lage zorgkosten uit de markt halen. Door de krenten uit de pap te vissen, zou de solidariteit van het zorgverzekeringsstelsel in gevaar komen.

“De bedoeling van de wetgever is dat jong en oud, gezond en ongezond, ongeveer dezelfde premie betalen”, aldus hoogleraar sociale zorgverzekering Wynand van de Ven. “En we zien nu dat deze groepen die heel gezond zijn en zeer lage kosten hebben, minder betalen. Daarom is het dus in strijd met de bedoeling van de wetgever.”

Je bent gewoon de boel aan het besodemieteren, en dat maakt mij pissig Mark. In 40-45 hadden ze er een naam voor….. je weet het vast wel. Ik stop nu want mijn avondeten komt omhoog.

Je penvriendinnetje
Yvonne.

p.s. als je vraagt waar ik de info vandaan heb, RTL nieuws 2 uur en 4 minuten geleden… Superzorgpolis maar niet voor jou

Comments are closed.