Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Rammelende argumenten en Sonja’s Meet & Feed | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

Vanochtend vond ik in m’n mailbox een e-mail van Sonja. Na eerst twee keer geweigerd te hebben per e-mail met argumenten te komen heeft ze zich kennelijk toch bedacht, want ze kwam zowaar met argumenten aan. Helaas voor haar bleken die niet al te solide in elkaar te zitten. Een samenvatting.

Argument: ze krijgt geen urgentie bij de woningcorporaties als ze “financieel zelf in staat is om binnen zes maanden een woning te kopen of te huren op de particuliere markt of in het duurdere segment van een woningcorporatie”. Mooi toch, dat betekent dat de woningcorporaties het met me eens zijn dat het voor haar geen probleem moet zijn om een andere woning te vinden.

Argument: “Ik kom niet in aanmerking voor huursubsidie”. Klopt (afgezien van het feit dat dat tegenwoordig huurtoeslag heet), maar het zegt natuurlijk wel wat over de hoogte van haar inkomen. Kennelijk denkt ze dat een huurwoning alleen maar passend is als de overheid bijdraagt in de huur.

Argument: “Ik heb recht op kinderalimentatie, bij een brutosalaris van € 1.200 zou er theoretisch € 400 bruto aan kinderalimentatie mogelijk moeten zijn”. Ze zit zich dus al weer rijk te rekenen, want ten eerste bedraagt mijn inkomen bij lange na geen € 1.200 bruto per maand, en wordt er bij het bepalen van de hoogte van de kinderalimentatie ook gekeken naar mijn (vrijwel volledig afwezige) draagkracht. Ik denk dat ze blij mag zijn als ze een paar tientjes per maand krijgt.

Argument: “De berekening van de alimentatie klopt niet, want er moet nog van alles vanaf”. Die berekening zal inderdaad niet 100% kloppen, maar ik had er dan ook bij vermeld dat het een Quick & Dirty berekening was. Enerzijds moet er wel wat van af, anderzijds komt er ook weer bij, dus per saldo zullen die bedragen heel aardig in de buurt van de werkelijkheid komen. Sonja denkt echter dat ze per saldo beter af zal zijn met het betalen van partneralimentatie. Ik waag het te betwijfelen…

Argument: ik zou er geen rekening mee hebben gehouden dat ze waarschijnlijk naar een plek buiten Eindhoven moet verhuizen, waardoor ze alle kinderopvang opnieuw moet regelen en Tom naar een andere school zou moeten. Helaas voor haar, weer fout. Er zijn volop woningen in Eindhoven, en zelfs als ze elders in de regio zou gaan wonen heeft dat geen gevolgen voor school en opvang. Bij Tom op school zitten kinderen uit de hele regio, en aangezien ik zelf met enige regelmaat ritten rij voor de buitenschoolse opvang weet ik dat ook daar kinderen uit de hele regio zitten.

En als het ultieme argument om niet te verhuizen: Tom wil niet verhuizen. Pardon? Die jongen is zes, sinds wanneer hebben kinderen van die leeftijd beslissingsrecht bij verhuizingen?

Voor de rest alleen maar herhaling. In bijvoorbeeld Tilburg zijn woningen goedkoper, en als dat niet kan met m’n werk moet ik daar maar een andere baan gaan zoeken, want ik ben degene die weg wil. Weg uit m’n huwelijk, ja, maar m’n woning voldoet prima. Of ik moet ergens in de stad maar een kamer huren of zo, aldus Sonja. Waaruit maar weer eens blijkt dat ze niet luistert, want ik heb haar al eerder uitgelegd dat je als kamerbewoner geen huurtoeslag krijgt waardoor op kamers wonen niet betaalbaar is.

En toen was het tijd voor haar ‘Meet & Feed’. Raar verhaal dit keer. Ze moest verkleed want ze gingen een rollenspel doen (drie uur lang) en dan kwam er nog wat achteraan (nabespreking of zo, denk ik) waarvoor ook nog eens twee uur gepland stond. Dat hele verhaal zou om 18:00 uur beginnen, dus zouden ze tot 23:00 uur bezig zijn. En om het nog gekker te maken: ze ging niet met haar eigen auto maar werd opgehaald en ook weer thuisgebracht. De geloofwaardigheid wordt steeds minder, uit m’n vrienden- en kennissenkring kwam opnieuw het vermoeden dat ze vreemd gaat.

Het onderdeel van Yacht waarvoor Sonja werkt detacheert ICT-professionals; waarom zouden die zich moeten verkleden voor een bijeenkomst? Voorbereiding op een automatiseringsproject in het kasteel van Doornroosje of zo?

Waarmee we zijn aanbeland bij het verschil tussen mij en mijn vrienden- en kennissenkring: zij hebben een vermoeden dat Sonja vreemd gaat, ik weet het inmiddels eigenlijk wel zeker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder